Nyt toilet? få inspiration, gode råd og priseksempler her ⇒ Håndværker.dk
  1. Forside »
  2. Artikel »
  3. Nyt toilet? få inspiration, gode råd og priseksempler her »

Nyt toilet? Få inspiration, gode råd og priseksempler her

  • Her kan du gemme dine foretrukne lokale håndværker
  • Indstast din adresse og se hvor meget din bolig er værd
  • Gem inspirende byggeprojekter fra andre boligejere
Opret en gratis profil nu → Jeg har allerede en profil - login her →
Del
Fjern favorit

Skal du have et nyt toilet? Læs med her og bliv på få minutter klogere på de mange forskellige muligheder, funktioner og producenter, som findes inden for toiletter. Et toilet er meget mere end bare et toilet.

Rie HagelbergSkribent hos Håndværker.dk


Udgivet19. august 2019

Opdateret4. februar 2020


Håndværker.dk logo

Hvorfor nyt toilet?

Toilettet er en central del af badeværelset. Udover toilettets primære funktion, præger det også stilen og det æstetiske udtryk på dit badeværelse.

Der findes i dag mange forskellige designs og funktioner inden for toiletter. Derfor er det vigtigt at du ved hvilke muligheder der findes, når du skal have et nyt toilet. Vælg et toilet, som passer til dine behov, og den stil som du gerne vil have på dit badeværelse.

De nyere toiletter kan fås med mange forskellige funktioner så som: douche, lys, sædevarme, automatisk lugtudsugningssystem, varmlufttørre samt en Soft Close funktion, som gør at brættet automatisk lukkes langsomt.

Hvilke typer af toiletter findes der?

Noget af det første du skal tage stilling til, er om toilettet skal være stående eller væghængt. Mange vælger oftest et væghængt toilet, da det ser mindre og lettere ud, selvom det oftest fylder det samme, afhængig af toiletvalg og placering af cisternen.

Gulvstående

Et gulvstående toilet er det klassiske og lidt billigere valg, da cisternen ikke skal bygges ind i en kasse eller væg. Derudover er et stående toilet i nogle tilfælde også nemmere at reparere, da det er nemmere at komme til cisternen.

Væghængt

De væghængte toiletter har med tiden vundet mere indpas i de danske hjem. Udover at det ser flot ud at toilettet hænger på væggen, er de væghængte toiletter pæne og nemmere at rengøre, da du nemt kan komme til.

Hvilke funktioner skal dit toilet have?

Douche funktion

Et toilet med douche funktion, er en hygiejnisk og behagelig løsning, som vasker dig ren med lunt vand. Funktionen kan fås integreret i toilettet, men kan også installeres via et toiletsæde på et eksisterende toilet. Douchefunktionen sikrer bedre hygiejne.

Tørrer funktion

I forbindelse med den hygiejniske douche funktion, har man også udviklet en funktion, som på en behagelig måde tørrer dig med lun luft efter renvaskningen. På den måde gøres toiletpapiret unødvendigt.

Lys

Med en lysfunktion i dit toilet slipper du for at tænde for det skarpe lys om natten. Du kan få et modul til toilettet med et blidt LED lys, som tænder når du kommer inden for en rækkevidde af 2 meter af toilettet.

Hvad koster et toilet?

Et toilet kan variere meget i pris alt afhængigt af kvalitet, design og funktioner. Det betyder, at et toilet kan koste alt fra 1.000 kr. og op efter. De almindelige gulvstående toilettet ligger oftest i prisklassen fra omkring 1.000-10.000, hvor de væghængte toiletter er en smule dyre. I forhold til de hængende toiletter kommer det også an på, om det kun er kummen, som skal skiftes eller om cisternen og styresystemet også skal udskiftes. Er du i tvivl, så forhør dig hos din lokale VVS-mester. De nyere og mere hightech toiletmodeller, såsom Geberit AquaClean toilettet, ligger i en noget højere prisklasse. Derudover skal du selvfølgelig også medregne en udgift til installationen af toilettet.

Få guides, vejledninger og hjælp til dine byggeprojekter

 

I Norden bliver flere og flere mennesker overbeviste om den naturlige toilethygiejne, hvor man benytter vand i stedet for papir. Dette gør Aquaclean Mera toilettet til et Geberits mest solgte toiletter.

Nicolai Staflin

Sales Manager BtC - Geberit

Man kan sagtens gå fra et stående til et hængende toilet. Det er dog ikke altid ligetil, da det ofte kan være en mere omfattende opgave. Det kræver blandt andet at man bygger cisternen ind i væggen eller i et modul bag toilettet.

Jamal Danon

Ejer af Energi-Rigtig VVS ApS

Kan jeg selv udskifte et toilet?

Om du selv kan skifte et toilet, afhænger meget af hvilken type toilet du vælger og hvilket VVS-arbejde det kræver. Det er lovligt selv at udskifte sit toilet, hvis der er en lukkehane, så man kan lukke for vandet under arbejdet. Hvis du ikke har mulighed for at lukke for vandet, skal du benytte en VVS-installatør, ellers kan du risikere vandskade i dit hjem – en skade din forsikring ikke dækker. Derudover er der en masse andre forbehold, som man skal være opmærksom på, alt afhængig af hvad det er for et toilet, man har med at gøre. Vi vil derfor altid anbefale, at du benytter en professionel håndværker til at udskifte eller reparere dit toilet - så er du sikker på at arbejdet bliver udført ordentligt og efter de gældende regler.

 

Beregn en pris på nyt badeværelse på 2 minutter

sky blue checkmark

Gratis og uforpligtende

sky blue checkmark

Du får prisen med det samme

sky blue checkmark

En god start på dit badeværelsesprojekt

Start med en opgave og udfyld detaljerne via få nemme trin

- og skulle du sidde fast, så hjælper vi

Send os en simpel beskrivelse af din byggeopgave


Håndværker.dk logo

Fandt du vores artikel brugbar?

Ja

Nej

Nyt badeværelse

Drømmer du om nyt badeværelse? Få viden, inspiration og gode råd her

Se billeder her
Håndværker.dk logo